Oppimisympäristöt


Osaamistavoitteet:

- Opettajaopiskelija valitsee opetukseensa tarkoituksenmukaisia oppimisympäristöjä ja aineistoja.
- Hän ottaa käyttöön ammatillisen koulutuksen digitaalisia työvälineitä, -palveluita ja yhteisöjä.
- Hän noudattaa tietosuojaan ja tekijänoikeuksiin liittyviä normeja ja periaatteita.
- Hän hyödyntää työelämäyhteistyön mahdollisuuksia opetuksessa.
- Hän hyödyntää teknologian mahdollisuuksia opetuksessa.

Osaamistavoitteiden täyttymien osaaminen osoitetaan Oppiminen Online -konseptin tasolla Some-Ekspertti. Merkit ovat vapaasti valittavissa, mutta seuraavat on määritelty pakollisiksi: Blogger, WordPress, Google Drive (molemmat) ja PLE. Some-Ekspertti tarkoittaa 25 osaamismerkkiä.

Tehtävä suoritettu 6.11.2018.



Moduulin toisena tehtävänä on tutkia eri MOOCeja tuottavia ympäristöjä. Valitaan mieluisa MOOC-kurssi ja osallistutaan siihen. Suoritetaan kurssi loppuun ja raportoidaan kokemuksesta. Tehtävä suoritettu 2.10.2018.

Osallistuin Helsingin ylipiston ja Reaktor Oy.n toteuttamaan kaikille avoimeen MOOC-kurssiin Tekoälyn perusteista (Elements of AI). Osoite www.mooc.fi . Valitsin ko. kurssin aiheen kiinnostavuuden takia. Kurssi on rakennettu kuuteen osioon, jotka on tarkoitettu opiskeltavaksi aikataulussa viikko per osio.

Osiot:
- What is AI? (Artificial Intelligence)
- AI problem solving
- Real World AI
- Machine learning
- Neural networks
- Implications

Opiskeluaikataulun voi valita joko ohjeistuksen mukaisesti etenevänä tai vaihtoehtoisesti oman aikataulun mukaan. Valitsin jälkimmäisen.

Kokemuksia:

Kurssi oli englannin kielinen, mikä jonkun verran vaikeutti asioiden ymmärtämistä. Osiot on suunniteltu siten, että ensin on käytännönläheisesti suunniteltu teoriaosuus, jonka jälkeen on tehtävät.

Tehtävät ovat joko:
- monivalintaa
- kirjoittamista
- laskemista
- päättelyä
- teorian hallintaa
- soveltamista

Tehtävien suorittamisen jälkeen tulee tulokset sekä oikeat ja perustellut vastaukset. Kirjallisten tehtävät arvioitiin yhden päivän viiveellä. Oppimiskokonaisuus oli todella mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava. Opiskelun ja aiheen eteneminen oli suunniteltu loogiseksi. Opiskelulle varasin aikaa iltaisin työpäivän, omien töiden ja harrastusten jälkeen. Suoritin koko kurssin noin viikossa. Jotta asiasta olisi pystynyt omaksumaan ja saamaan enemmän olisi ollut syytä käyttää enemmän aikaa ja tehdä tehtävät huolellisemmin. Suoritin kaikki kurssin osiot ja tehtävät ja sain opiskelusta sertifikaatin. Samalla sertifikaatin voi suoraan linkata omalle LinkedIn-profiilille.



Tekijänoikeus

Tekijänoikeusosuudessa suoritin 17.2.2019 Kopioston Kopirattilan koulussa opettajakoulutusdiplomin, josta osaamismerkki alla: 






12.3.2019 Verkkotapaamisessamme saimme kuulla verkko-opetussessiot:
- Creative Commons -lisenssien käytöstä 
- Kuvien ja videoiden käyttöön opetuksessa
- Tietosuoja-asetukseta opettajan näkövinkkelistä
- Kalasteluviesteistä

Lisäksi kuulimme kokemuksia erilaisista oppimisympäristöistä.



13.3.2019 Itsereflektio moduulin teemaan.

Oppiminen Online-konseptin mukainen ja osaamismerkkeihin pohjautuva oppimisen osoittamien on mielenkiintoinen ja kannustava tapa koota ja osoittaa osaamista. Osaamismerkkien aiheet olivat suurelta osin jo tuttuja, joten työmäärällisesti osaamisen osoittaminen ei ollut suuri ponnistus.  

Tietosuoja ja tekijänoikeusasiat ovat tärkeitä opettamistyössä sekä opettamisen suunnittelussa. Näiden osalta oppimista ja kertaamista vielä tarvitaan, mutta tärkeänä oppina on tiedostaa näiden vaikutus työhön ja toimintaan sekä tiedonhaun osaaminen.


Lisäksi sain tietoa monista uusista ja mielenkiintoisista ohjelmistoista sekä oppimisympäristöistä, joita jatkossa voisi työssä hyödyntää.





















    Kommentit

    Tämän blogin suosituimmat tekstit

    Opetusharjoittelu 28.-30.11.2018

    Oppimisympäristöt